NewBeetle.org Forums banner

heat

  1. smokey engine, all fluids are fine

    1.8 Liter Turbo
    My engine has been smelling of burning oil more so than before, today after drive for 15 minutes on the highway, about 6 minutes were 90mph (gotta get to class) my engine was smoking. The hood cover is a bit ripped and I don't know if the smoke is that burning or more oil burning. Oil IS a bit...
  2. ?? Loss of Power, Bad Gas

    2.5 Liter Gas
    Hi Have a question regarding my 06 convertible beetle. We took a trip last weekend to Maine about a 650 mile round trip. On the way back home, we filled the tank with gas. Going through Boston we hit 102 degree temperatures and rush hour traffic so you can imagine the waiting around with the...
  3. Heating in my Bug

    Questions, Issues or Problems with the New Beetle
    Hi! I own a 2000 GLS 2.0 and I am having a problem with the heating vents. I can get heat out of any of the vents except the ones that direct heat into the footwells. No matter how I adjust the dial to select where to direct the heat (windshield, footwell only, footwell & dash, or dash only)...
  4. foot-well air-vent blow pressure?

    Questions, Issues or Problems with the New Beetle
    I might not actually have anything wrong here, but i wanted to be sure: On my 2003 2.0 hatch-back, when i have the air dialled to the dash vents only, the pressure/flow is fine. However, when i dial it to top+bottom or bottom-only, the flow is very poor. It definitely still comes out, and it...
  5. No heat on feet

    2.0 Liter Gas
    My heater blows wonderful hot air, but it will ONLY come out of the defrost and the main vents that point at your face. I get NO air out of the feet vents at all. Any suggestions? My hubby has my dash mostly disassembled and wonders if anyone can tell how to remove the heater damper control box.
  6. air from heater not warm...

    Questions, Issues or Problems with the New Beetle
    My wife's 03 1.8T started blowing not so warm air 2 nights ago. She turned a corner, then the temp light flashed red and beeped a couple times, then wnet cold. The coolant was a bit low, but just below the min on the full area. I felt the hose in front of the thermostat, and it was cold. The...
Top