NewBeetle.org Forums banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
423 Posts
Discussion Starter #1
My speedometer has been acting strange. When I turn my key to on, the airbag, mil, spoiler, asr(traction control), battery, and abs lights light up. Then the speedometer buzzes and the needles go down about 2mm then go back to normal. Then the brake, temp, oil and seat belt light up and after about 10 seconds the airbag, mil, and battery stay on until I start the car and airbag and mil stay on all the time. The gauges don't move at all but gas light comes on, no codes for the speedometer.
 

·
5/23/10 <3
Joined
·
10,974 Posts
Have you had the car scanned for codes? Have you checked your battery connections/see if the battery/alternator are good?
 

·
Registered
Joined
·
423 Posts
Discussion Starter #3
Have you had the car scanned for codes? Have you checked your battery connections/see if the battery/alternator are good?
I have a generic scanner and I have no codes for the speedometer just my o2 sensors and throttle body. Battery is new and I have tested the alternator and its good. The car starts fine all the lights work when the car is running just the gauges don't work when on and the lights when the key is first turned.
 

·
5/23/10 <3
Joined
·
10,974 Posts
What codes are being thrown specifically (code numbers)?

I would definitely check connections and maybe even grounds. Bad connections can cause crazy things to happen like that.
 

·
Registered
Joined
·
423 Posts
Discussion Starter #6
I know this is an old thread but I just recently found out what was wrong, it was the fuse for the automatic transmission.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top