NewBeetle.org Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
New NB Owner/Lover!
Joined
·
251 Posts
Discussion Starter #1
About a week ago I was having issues with secondary air system codes, and a knocking sound from the rear of the car when stopped... aside from the air system issue, someone told me perhaps my car had come in contact with some crappy gas and next time I fill up check and see if the knocking sound goes away. I filled it up Friday afternoon with 89 instead of my usual 87, and when I went to start the car, it wouldn't start. It came on enough to where everything worked but it wouldn't move, basically and I waited about 20 seconds, then tried again and it started right up.

I've gotten gas twice since then and it does it whether I fill up completely or just get a bit. Every time, I have to start it where the engine doesn't completely turn over, leave it like that for a few seconds, and then it's fine. It's driving me insane! Has anyone ever heard of such??
 

·
Premium Member
Joined
·
4,753 Posts
From all I have read about other Orger experiences, this is related to a bad N80 Purge Valve in the EVAP system. Have you had the DTCs pulled for stored codes? For one Orger, a battery replacement solved the problem? :dunno:

Just one of many threads -
http://newbeetle.org/forums/questions-issues-concerns-problems-new-beetle/23942-hard-start-after-filling-up-gas.html#post352316

(Seems people just don't come around with the resolve! lol, sad! If you're going to come here and ask for help, at least give a little something back!)

Go here for resource and pricing info (courtesy Bugstuff) -
http://newbeetle.org/forums/2-0-liter-gas/34752-evap-purge-valve-n80-valve.html#post532720

MORAV
 
1 - 3 of 3 Posts
Top